måndag 19 september 2011

Martelin mejlar Annelie Hulthén.

Bästa Annelie Hultén,

Vi skriver till dig i din egenskap av ordförande i styrelsen för Förvaltnings AB Framtiden.
Tisdagen den 13 september 2011 fyllde Susanna 31 år och för att fira slog vi på stort med ett besök på Thörnströms Kök, en av Göteborgs finaste restauranger.

I lokalen satt ett annat sällskap om åtta personer. Av samtalet kunde vi lista ut att sällskapet delvis bestod av personer från Gårdstensbostäder och Förvaltnings AB Framtiden. När vi kom hem från restaurangen kunde vi via Internet identifiera två högt uppsatta personer inom dessa kommunala bolag. Vi kan förstås ha misstagit oss, men personerna på bilderna såg ut som de vi sett på restaurangen, nämligen NN, (...) på Förvaltnings AB Framtiden och XX, (...) för Gårdstensbostäder och (...) för Förvaltnings AB Framtiden.

I sällskapet fanns en man som vi inte har lyckats identifiera, men du vet säkert vem det är om vi beskriver honom. (Om inte du vet kan du ju fråga N eller X.) Lång, normalbyggd, lite tunnhårig, gråvitt hår och svarta ögonbryn. Under senare delen av kvällen, när det bara var vi och det här sällskapet kvar i lokalen, höll sagde man en utläggning. Han talade högt och lät irriterad.

Han började prata om vräkning av barnfamiljer.
”Varför ska de vara immuna?”, sa han.
Han pratade om ”vi på Gårdstensbostäder”, och vad som gällde för hyresgästerna där.

Vi hörde honom säga: ”Om de inte sköter sig så åker de ut och det gäller ju barnfamiljer också. Vi lägger inte två strån i kors där heller.”

”Det är ju politiskt omöjligt att prata om nu.”, sa han.
Ingen i sällskapet sa emot.

Sällskapet verkade äta samma meny som vi. Den mindre avsmakningsmenyn på Thörnströms kostar 825 kronor per person. Vinpaketet som kommer till kostar 675 kronor per person. Det blir 1500 kronor per person. För ett sällskap om åtta personer landar notan på 12000 kronor.

När notan kom in kommenterades det med: ”Det spelar ju ingen roll vem av oss som betalar.”

Här sitter alltså högt uppsatta kommunala tjänstemän på en av Göteborgs dyraste restauranger och pratar om att vräka barnfamiljer som de vill, på något som av allt att döma verkar vara en intern representationsmiddag.

Det som borde vara självklart måste vi nu ifrågasätta. Det man kan läsa på Gårdstensbostäders hemsida, att man eftersträvar dialog med sina hyresgäster, det är alltså bara prat? Att man ska ta till vara medborgarnas, och då framför allt barnens rättigheter, det är åsidosatt, eftersom det är viktigare med rätt sorts hyresgäster? Representationsreglerna är till för att brytas, så att man kan äta och dricka dyrt för skattebetalarnas pengar?

Ska vi alltså dra slutsatsen att detta ingår i ”Göteborgsandan”, Annelie?

Vänliga hälsningar, Susanna Martelin och Johan Edgar

Inga kommentarer: