söndag 16 oktober 2011

Martelin och Edgar mejlar Annelie Hulthén. Igen.

Bästa Annelie Hulthén,

Vi har under veckan försökt nå Nyhus utan resultat. Vi återkopplar därför direkt till dig via mejl.

Kortfattad resumé om vårt möte med Gårdstensbostäder:

Inledning med samtal om vår kväll på Thörnströms kök, vad vi hörde och såg. Ahlquist berättar om Gårdstensbostäder. Hon visar bilder på Gårdstensbostäders nuvarande och förra styrelse. Vi identifierar NN som den som fällt uttalandena. Ahlquist säger att personerna vi tidigare identifierat nekar till att middagen ägt rum, eller att de bevistat en sådan och att de är upprörda och känner sig utpekade. Ahlquist undrar om vi kan ta bort det blogginlägg som existerar där Gårdstensbostäder omnämns. Vi säger nej. Ahlquist undrar hur vi tänkt kring det där med förtal, och förtydligar på rak fråga att det skulle kunna tänkas att enskilda personer skulle kunna driva en process mot oss. Vi säger att vi tänker skriva ett blogginlägg om mötet och erbjuder oss att ta med deras syn på saken i detta.

Vår uppfattning efter mötet är att detta är allvarligare än vi först trodde. Förvisso sägs det att NN idag inte har någon koppling till Gårdstensbostäder, men hans tidigare position gör hans uttalanden värre än om de fällts av en styrelseledamot vilken som helst. Vi är än mer övertygade om att vi har tagit rätt på personer. Gårdstensbostäder hävdar att detta inte är en arbetsmetod man använder sig av, men här sitter förra [NNs position] och hävdar just detta. Det ser mycket illa ut för Gårdstensbostäder och Förvaltnings AB Framtiden och i förlängningen Göteborgs stad.

Den jurist vi har rådgjort med bedömer sannolikheten att Gårdstensbostäder eller någon annan skulle välja att starta en process mot oss som mycket liten. Han tyckte också att det var mycket olämpligt att förtal ens nämndes. Oavsett hur vänlig, artig och finkänslig Ahlquist var när hon tog upp det, blir det svårt för oss att uppfatta detta som något annat än ett förtäckt hot.

Vår uppfattning är att man från Gårdstensbostäders sida anser ärendet avslutat. Det anser inte vi. Vi frågar oss vad Förvaltnings AB Framtiden och Göteborgs stad kommer att göra åt detta.

Vi har inget intresse i att peka ut någon. Vi har ett intresse i att leva i en stad där demokrati och öppenhet är en självklarhet.

Med vänlig hälsning,

Susanna Martelin och Johan Edgar

Inga kommentarer: